דאל עדשים בסגנון הודי
מנה מזינה ועשירה אשר ניתן לאמץ על בסיס שבועי קבוע.
ניתן לגוון ולהשתמש כל פעם בצבע שונה של עדשים. עדשים צהובות/ כתומות אינן זקוקות להנבטה.
אפשר להגיש בתוספת אורז בסמטי (כאשר העיקר הוא הדאל) או לחילופין בליווי צפאטי (המתכון באתר).
מרכיבים:
מעט שמן זית
1 בצל גדול
3-5 שיני שום כתושות
2-3 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף (לנקות מגרעינים) חתוך קטן
צרור כוסברה קצוצה
2 כפיות ג’ינגר מגורר
חצי קילו עדשים שחורות אורגניות מונבטות
כף זרעי כוסברה
כף זרעי כמון
כף גרם מסאלה
כפית מלאה כורכום
קורט פלפל לבן
כפית מלח (להוסיף רק לאחר הרתיחה).
אופן ההכנה:
ממיסים את השמן בסיר גדול על חום בינוני
קולים מעט את זרעי הכמון (בטמפרטורה הנכונה הם נפתחים ומפיצים טעם וריח. בטמפרטורה גבוהה מדי הם נשרפים).
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד שקיפות
מוסיפים את השום, הפלפל הירוק, הגזר והג’ינג’ר ומערבבים כ-3 דקות
מוסיפים את התבלינים (בלי המלח!)
מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים עוד מעט
מוסיפים את העדשים. מערבבים. מוסיפים מים (עד גובה תכולת הסיר, שלא ייצא נוזלי מדי) ומביאים לרתיחה.
מוסיפים מלח.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי (אפשר גם יותר) עד ריכוך הירקות והעדשים.
במהלך הבישול יש להסיר קצף אם מצטבר בסיר.
מוסיפים צרור כוסברה, מערבבים ומבשלים עוד מעט. בינתיים טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להוסיף כפית אבקת כמון).