מרפאיה - בית לרפואה סינית ומדברית
  • EnglishEnglish
  • החשבון שלי
    • הזמנות
    • איפוס סיסמה
  • חנות
  • ראשי
  • 0 מוצרים₪0.00
  • צרו קשר
  • חנות
  • אודות
    • מרפאיה
    • נטעלי קוטלובסקי
    • פיקוח ורישוי
  • מתכונים
    • תבשילים ומרקים
    • רטבים וממרחים
    • המיוחדים של מרפאיה
    • משקאות
    • סלטים
    • דייסות
  • רפואה מדברית
    • תמצית מדברית
    • רפואת המדבר
    • שימושים רפואיים בצמחי מדבר
    • מרפאים ושיטות ריפוי ברפואה הבדואית
    • ביבליוגרפיה
  • רפואה סינית
    • אבחון ברפואה סינית
    • ליקוטי אביב
    • ליקוטי קיץ
    • ליקוטי סתיו
    • ליקוטי חורף
    • המלצות למטיילים

מתכונים

תזונה נכונה בריאה ומודעת היא מפתח לאיכות חיים ולתקינות הגוף. תזונה משפיעה על מצב הרוח, על יכולות קוגנטיביות, על משקל הגוף, על עור הפנים וכמעט על כל אלמנט בחיינו. מזון הינו ה”דלק” שאנו מספקים למערכות שלנו על מנת שיוסיפו לתפקד בצורה מיטבית, על כן יש חשיבות עצומה למרכיבי התזונה ולאנרגטיקה שלה.

המתכונים שמציעה מרפאיה הינם מתכונים המבוססים על תפישת עולם אקולוגית המתבטאת בכבוד לכל הברואים, בהעדפת מוצרי מזון שמקורם מהמרחב הגיאוגרפי הקרוב ובהעדפת מזון שלא הונדס באופן מלאכותי ואשר לא זוהם על ידי חומרי הדברה. המתכונים מבית מרפאיה הינם מתכונים ללא מוצרים מן החי.

תזונה צמחונית-טבעונית היא בראש ובראשונה מעשה מוסרי המפחית את מספר בעלי החיים הסובלים בדרך הייסורים אל הצלחת. מעבר להיבט המוסרי, לתזונה זו ישנם יתרונות בהיבט הבריאותי – ריבוי סיבים תזונתיים, שפע נוגדי חמצון, תזונה דלת כולסטרול ועוד..

טעמים ומרכיבים חדשים הם עניין נרכש, כאן תמצאו רעיונות חדשים לאכילה מאוזנת, בריאה ומענגת.

טיפים לאכילה מודעת

* העיכול מתחיל בפה, לכן חשוב לאכול לאט וללעוס הרבה
* כדאי לתת לקיבה לנוח מדי פעם (לדלג על ארוחה, או ביום צום)
* לאכול מתוך נחת והנאה, לא במצבי מתח ועייפות
* בא משהו מתוק? תמרים, צימוקים ותפוח עץ עדיפים בהרבה משוקולד..
*להימנע ממזון חם מאוד או קר מאוד
* גופנו זקוק ל-12 כוסות מים ביום
* לא לאכול לפני השינה (גם הקיבה זקוקה למנוחה)
* לפני שמכניסים לפה, כדאי להתבונן במה שאנו אוכלים- בצבע, במרקם, בטריות…
* לא לשתות בזמן הארוחה. מים מדללים את מיצי העיכול.
* כדאי לנסות למחזר שאריות מזון טריות במאכלים חדשים
* כדאי לא להיות קיצוניים. פחד וחרדה ממזון “אסור” עלול להזיק יותר מהמזון עצמו
* להודות, להודות, להודות על שיש לנו מזון לשובע. לזכור שיש מליוני רעבים בעולם
* מעבר למזון הגשמי שי לדאוג גם למזון רוחני, רגשי ואנטלקטואלי

לבריאות ובתאבון!

מתכונים
תבשילים ומרקים
מרק כתום- לחיזוק הטחול
מרק שעועית שחורה מונבטת
מרק קובה סלק צמחוני
תבשיל שמיר בר ועדשים בסגנון דרוזי
מרק מנגולד ועדשים מונבטות
אורז מלא עם קליפת לימון ופטרוזליה
פאלאק פניר עם גבינת שקדים
אלו גובי- תבשיל כרובית ותפוחי אדמה
דאל עדשים בסגנון הודי
מרק מנגולד ועדשים מונבטות
רצועות סייטן ברוטב סילאן ופירות יבשים
רטבים וממרחים
רוטב לפסטה- פלפלים קלויים, עלי מנגולד וזיתים שחורים
רוטב לפסטה- עגבניות ותרד
חרדל ביתי
רוטב לפסטה- פלפלים קלויים, עלי מנגולד וזיתים שחורים
רוטב תמרים וקוקוס
רוטב לפסטה- עגבניות ותרד
ג'ינג'ר- לימון-דבש
רוטב צימוקים
המיוחדים של מרפאיה
הנבטה- מה זה ואיך עושים את זה?
גבינת פטה שקדים – ללא מוצרי חלב
תמצית וניל ביתית
משקאות
שוקו חרובים
שייק מנגו ותמרים
סלטים
סלט גזר, פטרוזיליה ואגוזי ברזיל
סלט עגבניות שרי
סלט קינואה ורימונים
סלט גזר, פטרוזיליה ואגוזי ברזיל
דייסות
דייסת אורז סינית- קונג'י
כוסמת בשורשים לחיזוק הטחול
דייסת דגן מעורבת
דייסת שיבולת שועל

Copyright © 2021 · מרפאיה · Log in