תזונה נכונה בריאה ומודעת היא מפתח לאיכות חיים ולתקינות הגוף. תזונה משפיעה על מצב הרוח, על יכולות קוגנטיביות, על משקל הגוף, על עור הפנים וכמעט על כל אלמנט בחיינו. מזון הינו ה”דלק” שאנו מספקים למערכות שלנו על מנת שיוסיפו לתפקד בצורה מיטבית, על כן יש חשיבות עצומה למרכיבי התזונה ולאנרגטיקה שלה.
המתכונים שמציעה מרפאיה הינם מתכונים המבוססים על תפישת עולם אקולוגית המתבטאת בכבוד לכל הברואים, בהעדפת מוצרי מזון שמקורם מהמרחב הגיאוגרפי הקרוב ובהעדפת מזון שלא הונדס באופן מלאכותי ואשר לא זוהם על ידי חומרי הדברה. המתכונים מבית מרפאיה הינם מתכונים ללא מוצרים מן החי.
תזונה צמחונית-טבעונית היא בראש ובראשונה מעשה מוסרי המפחית את מספר בעלי החיים הסובלים בדרך הייסורים אל הצלחת. מעבר להיבט המוסרי, לתזונה זו ישנם יתרונות בהיבט הבריאותי – ריבוי סיבים תזונתיים, שפע נוגדי חמצון, תזונה דלת כולסטרול ועוד..
טעמים ומרכיבים חדשים הם עניין נרכש, כאן תמצאו רעיונות חדשים לאכילה מאוזנת, בריאה ומענגת.
טיפים לאכילה מודעת
* העיכול מתחיל בפה, לכן חשוב לאכול לאט וללעוס הרבה
* כדאי לתת לקיבה לנוח מדי פעם (לדלג על ארוחה, או ביום צום)
* לאכול מתוך נחת והנאה, לא במצבי מתח ועייפות
* בא משהו מתוק? תמרים, צימוקים ותפוח עץ עדיפים בהרבה משוקולד..
*להימנע ממזון חם מאוד או קר מאוד
* גופנו זקוק ל-12 כוסות מים ביום
* לא לאכול לפני השינה (גם הקיבה זקוקה למנוחה)
* לפני שמכניסים לפה, כדאי להתבונן במה שאנו אוכלים- בצבע, במרקם, בטריות…
* לא לשתות בזמן הארוחה. מים מדללים את מיצי העיכול.
* כדאי לנסות למחזר שאריות מזון טריות במאכלים חדשים
* כדאי לא להיות קיצוניים. פחד וחרדה ממזון “אסור” עלול להזיק יותר מהמזון עצמו
* להודות, להודות, להודות על שיש לנו מזון לשובע. לזכור שיש מליוני רעבים בעולם
* מעבר למזון הגשמי שי לדאוג גם למזון רוחני, רגשי ואנטלקטואלי
לבריאות ובתאבון!