מרק שעועית שחורה מונבטת
מרק מיוחד, קליל וטעים שבתוספת קרוטונים ביתיים מקמח מלא, מרוחים בשום, יכול להיות מעדן אמיתי. הבישול ארוך אך משתלם.
מרכיבים:
שמן זית
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום
2 גזרים גדולים
2 ענפי רוזמרין
פלפל ירוק חריף
2 עגבניות גדולות
4-5 כוסות שעועית שחורה שהונבטה
מלח
פלפל שחור
כף זרעי כוסברה
4 עלי דפנה
2-3 כפות קונפלור/ קמח מלא
אופן ההכנה:
מטגנים בצל ושום בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את קוביות הגזר והעגבניות. מוסיפים את הרוזמרין (אפשר כענפים, אך כדאי לפרק לעלים), עלי הדפנה וזרעי הכוסברה. מטגנים כחמש דקות.
מוסיפים את השעועית המונבטת ומכסים במים עד גובה תכולת הסיר (אפשר גם יותר, תלוי איזו מידת סמיכות אוהבים).
מבשלים עד לריכוך מוחלט של השעועית (בישול ארוך). כשהשעועית רכה, מוציאים את עלי הדפנה, טוחנים בבלנדר ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
יוצקים מהמרק לתוך כוס ומערבבים בתוכה קונפלור עד שלא נשארים גושים ומחזירים למרק. מערבבים היטב ומגישים חם.