המתכון הנהדר הזה לקוח מתוך הבלוג Maple Spice שמכיל מתכונים טבעוניים נפלאים במיוחד. גבינת פטה שקדים פשוטה להכנה והדרישה הקשה היחידה של המתכון הזה הוא לחכות בסבלנות שהיא תהיה מוכנה ולא לטרוף אותה תוך כדי… הגבינה נהדרת לשימוש בפשטידות, לזניות, פיצות טבעוניות ואפילו סתם ככה על לחם.
המצרכים:
145 גר’ שקדים קלופים טחונים
שתי שיני שום (אפשר גם אחת)
חצי כוס מים
3 כפות שמן זית
כפית וקצת מלח
רבע כוס מיץ לימון
הכנה:
להכניס הכל לבלנדר (כדי שיהיה בלנדר טוב וחזק) עד לקבלת מרקם אחיד.
לשפוך את העיסה לחיתול בד ולסגור אותו כך שתתקבל צורה עגולה. להניח על מסננת ומתחתיה קערה לאיסוף נוזלים ולהכניס למקרר ל12 שעות. אחרי 12 שעות להדליק תנור לחום של 180 מעלות ולאפות את הגבינה 40 דקות. לשים לב בדקות האחרונות שלא נאפה יותר מדי. לחסל ולהתענג…
תמצית וניל ביתית
רכיבים:
8-10 מקלות וניל
1 בקבוק וודקה איכותית
אופן ההכנה:
1. חורצים את מקלות הוניל לאורכם, פותחים אותם ומכניסים לבקבוק הוודקה.
2. מניחים בארון קריר וחשוך, וממתינים בין חודש למספר חודשים (כמה שיותר יותר טוב).